fbpx

Cherish

Click here for english version

Vi skal værdsætte den jord vi stadig har – En kunstinstallation med stof til eftertanke.

Vi ønsker at skabe en installation i kirkerummet af papir, hvor tusindvis af lyserøde kirsebærblomster hænger i loftet og påminder os om det forår vi elsker, den verden vi bor i, og at huske at sætte pris på den imens vi stadig har den. De tusindvis af kirsebærblomster foldes af crepepair, b.la igennem en række workshops og ”community-work” i samarbejde med menigheden og lokale institutioner og skoler. Herigennem sikres at projektet har en lokal forankring, at mennesker mødes og begynder en samtale. Uforpligtende måske, men båret af den intimitet og det engagement som opstår når man sidder med noget (andet end mobiltelefonen) mellem hænderne. Vi ønsker at blande kortene, generationerne imellem, børnene og de voksne, de troende og de ikke troende. Kirsebærblomsterne i installationen skal minde os om, at vi er en del af denne natur, og at det måske ikke bliver ved med at være sådan, hvis vi hver i sær som mennesker, ikke gør noget for at bremse klimaforandringerne og hjælper jorden til at genfinde sin balance. Vi skal værdsætte den jord vi stadig har.

FN’s 17 verdensmål

Projektet tager udgangspunkt i klimaforandringerne og deres påvirkning på vores årstider og den kultur som årstiderne gennem tiden har skabt, b.la gennem kirkelige handlinger og salmebogens århundrede-lange digterværk. Vi tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for en bedre verden, de såkaldte Sustainable Development Goals (SDG). De 17 mål afspejler en fælles og humanistisk vision for menneskeheden og den planet vi bebor. Projektets idé er, at vi må ændre os selv, før vi kan ændre verden. Vi må ændre vores tankebaner, vores adfærd og vores forbrugsmønstre og tage ansvar for os selv og vores handlinger.

Baggrund

At bo i Norden er noget af det smukkeste, fordi vi kan opleve de fire årstider; vinter, forår sommer og efterår. Årstiderne er blevet så vante for os, at vi dårligt tænker over, om de mon kommer eller ej. Vi tager dem for givet. Dog er de stadige klimaforandringer ved at skubbe til forventningerne vi har til årstiderne. Sommeren er våd og overskyet, vintrene er milde og blæsende. Efteråret er varmt og foråret er koldt og det sner, men vi kan stadig genkende vores årstider lidt endnu…

Støt op om Cherish

Til oktober 2018, vil der i Marmorkirken, være en uge fyldt med forskellige events, debatter og koncerter. Vi ønsker at skabe en kunstinstallation af papir, et rum hvor tusindvis af lyserøde papirs blomster hænger i loftet og minder os om det forår vi elsker, den verden vi bor i, og at huske at sætte pris på den imens vi stadig har den.

Vi er dig dybt taknemmelig hvis du vil bidrage til dette projekt og dermed være med til at sætte fokus på klimaforandringerne og vores ansvar som mennesker på denne jord.

Hvis du vil du vil støtte Cherish, kan du via følgende link donere til projektet: https://www.booomerang.dk/projects/cherish/

Veronica Hodges
Stockholmsgade 13, kld, 2100 København
Phone 0045 2683 2920
birdnest@veronicahodges.dk